Oproep hulpverlener

Oproep hulpverlener

Ben jij die hulpverlener die mensen met een verslaving begeleidt, behandelt of ontmoet in je dagelijkse werk? Of maak je deel uit van een team, een raad of een vereniging? Dan nodigen we je graag uit om met ons, de ervaringsdeskundigen van Stichting Forzsa, in gesprek te gaan!

“Als je in contact bent met iemand met een verslaving, heb je dan het gevoel dat je weet hoe ontwrichtend een verslaving kan zijn voor de persoon en zijn omgeving?”

Vooroordelen

Iedereen krijgt in zijn of haar werk wel eens te maken met bewuste of onbewuste vooroordelen van mensen met een verslaving; het kan je zelfs onbewust het bieden van hulp en begeleiding belemmeren. Begrip, herkenning en erkenning zijn belangrijke onderdelen van het herstelproces, waarbij meer nodig is dan abstinentie. Het gaat ook over meedoen, zingeving, de rol van naaste en ontwikkeling!

Programma

Stichting Forzsa heeft, met ondersteuning van het VSB Fonds, een positief en gevarieerd programma samengesteld waarin we op een positieve en respectvolle manier met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het programma is gebaseerd op het ‘I See, Think, Do  & Care’ concept, waarbij we door gesprekstafels, interactieve workshops en beeldmateriaal met elkaar van gedachten wisselen.

Resultaat

Elkaar kennis en instrumenten in handen geven waardoor we samen betere en gerichte hulp voor de mensen met een verslaving kunnen bieden.

Doe mee

Neem voor meer informatie en het maken van een (gratis) aanbod op maat contact op met Martin van Duijn van Stichting Forzsa, martin.vanduijn@forzsa.nl, ☎ 06 27181001