Onze krachten

Onze krachten

ONZE KRACHTEN

We zijn ervaringsdeskundigen in verslaving

“Jarenlang werd ons leven geregeerd door alcohol en cocaïne. We hebben met recht aan den lijve ondervonden hoe het is om verslaafd te zijn. Gevoelens als woede en eenzaamheid, maar ook verdriet en machteloosheid hebben ons daarbij gekweld. De steeds verdergaande consequenties van de verslaving hebben onuitwisbare sporen achtergelaten.”
“Op een gegeven moment hebben wij ons ‘rock bottom’ bereikt en zijn we door hulp voor de poorten van de hel weggesleept. Behandeling, begeleiding en inzet van eigen kracht en verbinding met andere verslaafden, hebben ons een nieuw leven gebracht.’

Onze begeleiders zijn verslaafden in herstel

Al onze begeleiders zijn verslaafden in herstel. We weten als geen ander hoe het is om verslaafd te zijn, behandeld/ begeleid te worden. We kunnen vanuit onze eigen ervaring mensen met verslaving ondersteunen; door het geven van vertrouwen, hoop en herkenning.
Alle begeleiders zijn geschoold. Onze ervaring en kennis over verslaving zetten we zo goed mogelijk in bij de begeleiding, als in het geven van voorlichting.

We zijn flexibel

We doen wat nodig is. Voor crisis zijn we 24 uur per dag telefonische bereikbaar en present als ondersteuning “on the job” nodig is.

We geven niet op

We zijn er voor de mensen die we begeleiden. Ook als het niet goed gaat en er geen vooruitgang is. We hebben een lange adem, veel geduld en compassie. Ook als de verslaving actief blijft en de client uit contact gaat, blijven we de client volgen en proberen we de relatie te herstellen.

Ons netwerk

Forzsa heeft een groot netwerk en werkt veel samen met behandelorganisaties, gemeenten, WMO organisaties, politie en GGD. Ook hebben we goede banden met andere organisaties die met ervaringsdeskundigheid werken. Forzsa mag klanten met gebitsproblemen naar de Jellinek kliniek verwijzen voor tandzorg.