Zorgaanbod

Zorgaanbod

ZORGAANBOD

Begeleiding

We begeleiden mensen met verslavingsproblematiek richting herstel. Voorwaarde voor herstel is een abstinent, nuchter, leven. Herstel betekent dat men leert zien waar eigen krachten en kwetsbaarheden liggen en hoe deze gebruikt kunnen worden om opnieuw inhoud en richting te geven aan het leven. Herstellen is een ontwikkeling die men zelf in gang zet en voortzet.

Een begeleider adviseert en ondersteunt hierbij. We voeren persoonlijke gesprekken, bij de mensen thuis en als dat niet kan, op afgesproken locatie.

Ook naasten met verslavingsproblematiek begeleiden we. Naasten kunnen wij bijstaan in de omgang met de verslaafde. We kunnen inzicht in verslavingsgedrag vergroten, kennis over verslaving geven en eventueel samen met naasten interventies zetten, om de verslaafde te mobiliseren tot behandeling/ begeleiding.

Budgetcoaching

We hebben een budgetcoach in dienst die kan ondersteunen bij financiële problemen en moeilijkheden in de administratie.

Voorlichting

Op verzoek geven wij voorlichting over verslaving. Er zijn veel mistanden en vooroordelen over verslaving. Dit willen wij wegnemen door juiste informatie te geven. In onze voorlichting vertellen wij altijd ons eigen verhaal over onze eigen verslaving en ons herstel daarvan.

Interventie

Forzsa zet, eventueel samen met anderen, interventie om verslaafden te mobiliseren richting behandeling en/ of begeleiding. Dikwijls worden wij door politie ingezet voor interventie. Daar wij werken vanuit eigen ervaring, lukt het ons doorgaans aansluiting te krijgen bij verslaafde mensen.

24uurs-bereikbaarheid

Voor crisis zijn wij op ons nummer ☎ 06 18621810 altijd bereikbaar. We hebben dit nummer om in crisissituaties er voor de klant te kunnen zijn.

Gebiedskaartje

In de volgende gebieden is Forzsa actief: Almelo, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Bant, Barneveld, Bunschoten, Dronten, Ede, Eemnes, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Hengevelde, Kampen, Lelystad, Leusden, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Smallingerland, Soest, Staphorst, Voorst, Woudenberg, Zeewolde, Zeist, Zwarteland en Zwolle.